22
Jan
2019

5 napotkov za zdravo življenje

Če bi vas vprašali, kaj vam je v življenju najpomembneje, bi zagotovo med številnimi odgovori slej ko prej omenili tudi zdravje. Večina med vami bi ga verjetno postavila kar na prvo mesto. Kljub temu da si zdravja želimo prav vsi, pa včasih premalo naredimo za to.

V današnjem prispevku vam bomo podali pet odličnih napotkov, ki vam lahko na enostaven način omogočijo zdravo življenje. Če se jih boste dosledno držali, potem vam zdravje zagotovo ne bo kar tako spolzelo iz rok. Zdravje lahko vzdržujete tudi z branjem člankov, ki jih posebej za vas ponuja portal o športu in aktivnostih Ostanifit.si.

1. Posegajte po pravi hrani in pijači

Hrana v zelo veliki meri vpliva na zdravje. Poskrbite, da bo na vašem jedilniku veliko surove organske zelenjave in stročnic. Pijte predvsem zelene napitke in smutije. Poskrbite za dovolj velik vnos mineralov in vitaminov. Na vsake toliko časa si privoščite dieto, ki vas bo v celoti očistila. Predvsem pa se poučite o kislosti in alkalnosti svojega telesa.

2. Znebite se predelanega sladkorja in obdelanega škroba

Če si želite vse najboljše, potem se nemudoma znebite predelanega sladkorja in obdelanega škroba. Najlaže boste to naredili tako, da boste pomislili na to, koliko časa se takšna živila predelujejo in koliko časa vaše telo potrebuje za to, da jih predela. To vam bo zagotovo še kako dalo misliti. Namesto tega raje posezite po hrani, ki ima nizek glikemični indeks.

3. Prelisičite stres

Stres je del vašega življenja. Nikakor ne morete trditi nasprotno. Vsekakor pa tudi zanj obstajajo številne rešitve. V resnici ga lahko zlahka prelisičite z različnimi metodami, ki so splošno znane. Najbolje je, da zmanjšate moč slabih stvari in poskušate povečati faktor veselja. Redno izvajajte aktivnosti, ki vas osrečujejo. Priporočamo, da na vsake toliko časa obiščete savno, preberete dobro knjigo, greste v naravo, plešete in podobno.

4. Uporabljajte naravno kozmetiko

Vaš največji organ je koža. Vse, kar dajete nanjo, telo popije. Nikar ne dovolite, da vaše telo zastrupljajo kreme, ki so polne kemikalij. Raje si kupite naravno kozmetiko, ki je tudi v Sloveniji lahko dostopna in dovolj ugodna. Lahko pa si jo izdelate kar doma. Številni recepti z enostavnimi in domačimi sestavinami vas čakajo na spletu.

5. Privoščite si primerno dozo spanja in počitka

V resnici se še vedno premalo zavedate, kako zelo sta za zdravo življenje pomembna kakovosten počitek in spanec, ki ga lahko spremljate s pomočjo pametne zapestnice. Nikar ne imejte slabe vesti, če si boste tudi čez dan privoščili kako uro počitka. Koža in telo vam bosta še kako zelo hvaležna. Najboljše ure za nočni spanec so tiste, ki potekajo med enajsto uro ponoči in sedmo uro zjutraj.

Članki iz iste kategorije:

Share