18
Nov
2017

7 nasvetov za krepitev zdravja

Pred nami so hladni meseci, ko bi se človek najraje zavil v toplo odejo in preživel dneve na kavču ob srkanju vroče čokolade in gledanju najljubših televizijskih nadaljevank. Vse ostalo, vključno s telesno vadbo, pa lahko počaka do spomladi. Napaka! V nadaljevanju članka bomo zato pisali o tem, kako tudi jeseni ter pozimi na najboljši način poskrbimo za svoje zdravje. Številni drugi prispevki o zdravem načinu življenja pa vas čakajo na označeni povezavi.

Poskrbite za primerno prehrano. Že dolgo vemo, da so naše zdravje in dobri fitnes rezultati, pa naj bo to izgubljanje telesne teže ali pridobivanje mišične mase, odvisni predvsem od tega, kako se prehranjujemo. Poskrbite za uravnoteženo prehrano, ki bo vsebovala pravilno razmerje ogljikovih hidratov, beljakovin in zdravih maščob.

Pijte dovolj tekočine. Dobra hidracija telesa je osnoven korak k temu, da ostanete zdravi, saj je naše telo sestavljeno iz približno 70 % vode. Popijte vsaj 8 kozarcev vode na dan, ki ji za boljši okus lahko dodate košček limone, pomaranče ali limete. Seveda lahko posežete tudi po nesladkanih zeliščnih in sadnih čajih.

Poskrbite za redno telesno vadbo. Bodite telesno aktivni vsaj 3-krat na teden. Kmalu boste opazili pozitivne rezultate, saj boste dobili več energije za vsakodnevne izzive. Lažje boste kos tudi različnim boleznim, saj boste z gibanjem okrepili svojo odpornost. Če vam neprestano primanjkuje časa za gibanje, na papir napišite vse stvari, ki jih morate storiti v tekočem tednu, nato pa poiščite tistih 30 ali 60 minut na dan, ki bi jih lahko namenili zdravemu gibanju. Eden izmed dobrih načinov je uporaba kolesa za ohranjanje zdravja.

Naučite se nove veščine. Začnite s kakšno novo aktivnostjo. Pri tem ne bo treniralo le vaše telo, dobro boste zaposlili tudi svoje možgane. Poskusite z atletiko, jogo, plezanjem, boksom, plavanjem, ali podobnimi vrstami športa.

Poskrbite za sprostitev ter kakovostno spanje. V dandanašnjem stresnem življenju se človek kar pozabi sprostiti. Zato si vzemite čas tudi zase, sprostite um in misli ter se osredotočite le na svoje dihanje. Pozabite na svet okrog vas. Poskrbite tudi za to, da se boste vsak dan dovolj naspali, saj se telo obnavlja ravno med spanjem.

Ne pozabite na zabavo. Poskušajte uživati prav v vsem, kar pač delate. Izberite aktivnosti, ki so vam v veselje. Privoščite si klepet ob kavici z najboljšo prijateljico, preberite kakšno zanimivo knjigo ali pa se odpravite v gledališče ali na koncert.

Poiščite profesionalen nasvet. Če ne veste, kako začeti, naj vam ne bo nerodno za strokoven nasvet povprašati fitnes trenerja ali strokovnjaka za prehrano in zdrav način življenja. Tu so ravno zato, da vam pomagajo. Pomoč lahko poiščete tudi na spletu, saj o zdravem načinu življenja obstaja na stotine člankov.

Imate težave z smrčanje. Preberite si naš najnovejši članek o tem kako vam lahko clip proti smrčanju pomaga pri tej težavi.

Članki iz iste kategorije:

Share