22
Apr
2018

Kako učinkovito razstrupiti telo?

Spomladansko razstrupljanje telesa (več tudi na povezavi pegasti badelj in razstrupljanje) je odličen način, da svoje telo očistite strupov in odpadnih snovi. S tem boste pospešili tudi svoj metabolizem in poskrbeli za boljše zdravje. V nadaljevanju vam zato ponujamo nekaj praktičnih nasvetov, kako uspešno razstrupiti svoje telo. Še več koristnih informacij najdete na WeAreChange.SI.

1. Dan začnite z vodo. Strokovnjaki priporočajo, da vsako jutro popijete kozarec vode, ki ste ji dodali iztisnjen sok limone. Limona pripomore k hidraciji telesa, poleg tega pa pospešuje tudi prebavo. S tem boste iz telesa odstranili vse odvečne snovi.

2. Bodite telesno aktivni. Redna telesna vadba spodbuja cirkulacijo krvi in limfe. Poleg tega se tekom vadbe pospeši tudi prebava, namastijo se sklepi, zmanjša se napetost in okrepi telo. Ljudje, ki redno telovadijo, imajo v telesu manj strupov.

3. Pijte veliko čajev. Ne samo, da je čaj poln antioksidantov, ki varujejo telo pred škodljivimi radikali. Poleg tega pitje čajev hidrira telo in vam napolni želodec. Zaradi tega boste manj verjetno posegli po nezdravih prigrizkih.

4. Jejte organsko hrano. Glavna sestavina vašega jedilnika naj bo barvito sadje in zelenjava, ki so organskega izvora. Temu dodajte še polnozrnata živila, stročnice, semena ter oreščke, ne pozabite pa tudi na zdrave beljakovine. Izogibajte se predelanim živilom, saj ne vsebujejo nobenih koristnih hranilnih snovi.

5. Uprite se onesneževalcem okolja. Onesnaževalci in različni alergeni so povsod okrog vas. Nahajajo se v zraku in lahko sprožijo različne alergije. Zato si redno izpirajte nosno votlino s fiziološko raztopino. Na ta način boste izničili stranske učinke onesanaževalcev iz okolja, poleg tega pa boste tudi dihali bolj naravno.

6. Spotite se v savni. Tudi s tem boste na učinkovit način izločili različne strupe iz telesa.

7. Privoščite si piling. To storite z zelo zdravim suhim ščetkanjem telesa. Uporabite krtačo iz naravnih vlaken, ščetkajte pa se vedno proti srcu. To pomeni, da začnete pri stopalih, nato nadaljujete po spodnjem delu nog in stegnih navzgor po telesu.

Članki iz iste kategorije:

Share