Category: Zdravje

Wellness
07
Avg
2023

Wellness za sproščanje telesa in duha

Si že dlje časa želite popolne sprostitve in krajšega ali nekoliko daljšega pobega od vsakodnevnega stresa in skrbi? V tem primeru vam lahko izjemno dobro koristi wellness.

Lahko rečemo, da je wellness svet popolne sprostitve. Je kot nalašč namenjen za razvajanje telesa in duha. Je kraj, kjer lahko povsem umirite svojega nemirnega duha, obenem pa se še dobro spočijete in se napolnite z novo, svežo energijo.

Continue reading…
zdravljenje bulimije
08
Jun
2023

Kakšne vrste bolezni je bulimija?

Bulimija je vrsta bolezni, za katero je najbolj značilno povsem nenadzorovano prenajedanje s hlastanjem. Tej fazi pa nato sledi enako kompulzivna dejavnost, in sicer v obliki bruhanja, jemanja odvajal.

Za bulimijo zboli od 3 do 8 procentov populacije. Ženske so k tej bolezni precej bolj nagnjene v primerjavi z moškimi, saj kar sedemkrat pogosteje zbolijo.

Continue reading…
sončna očala z dioptrijo
26
Maj
2023

Vodič za izbiro ustreznih sončnih očal

Ko sonce močno sije in slepi naše oči, se verjetno kdaj vprašamo, ali nosimo sploh primerna sončna očala oziroma ali so ta dovolj kakovostna. Na trgu je seveda na voljo precej široka paleta najrazličnejših očal za zaščito proti soncu. A samo dovolj kakovostna lahko ponudijo popolno zaščito pred ultravijoličnimi žarki ter sončno svetlobo, ki lahko močno vpliva na bolezenska stanja oči.

Še toliko večjo pozornost pa morajo izbiri nameniti vsi tisti, ki nosijo sončna očala z dioptrijo. A ne glede na to, bi bilo takšen pripomoček za vid vedno potrebno izbirati izključno v primernih prodajalnah.

Continue reading…
vitamin C liposomal
23
Feb
2023

Vitamin C Liposomal – nova oblika vitamina C za optimalno absorpcijo

Vitamin C je ključen za naše zdravje, a včasih se zdi, da naše telo ne more absorbirati dovolj. Vitamin C liposomal oziroma liposomska oblika vitamina C pa ponuja novo rešitev. V tem prispevku se bomo podrobneje seznanili z vitaminom C liposomalom in kako lahko koristi našemu zdravju. Vitamin C liposomal je nova oblika vitamina C, kjer je vitamin C zavarovan v liposomih. Liposomi so majhne sfere, ki vsebujejo tekočino in so pokrite s posebno plastjo. Ta plast omogoča, da se vitamin C varno in učinkovito prenese v naše telo.

Continue reading…
okulistični pregledi
06
Jan
2023

Redni okulistični pregledi pripomorejo za vzdrževanje čistega vida

Oči predstavljajo izjemno pomemben del našega telesa. Dober vid pripomore, da je naše življenje lahko lažje. Premalo pa se zavedamo, da so ravno oči prepogosto izpostavljene stresu. Pri tem mislimo tudi na močno svetlobo, umazanijo iz okolja, na izpostavljenost elektronskim napravam. Ravno zaradi slednjega je še toliko pomembneje, da dovolj pogosto obiskujemo strokovnjake, ki lahko poskrbijo, da naš vid ostane zdrav. Dovolj pogosti okulistični pregledi pa so pomembni tako za mlajše kot starejše generacije.

Temeljiti pregledi vida so zlasti pomembni v zgodnjem otroštvu, pri odrasli osebi pa predvsem po 40. letu starosti. Malčku se namreč oči z odraščanjem izjemno hitro spreminjajo, nenadno poslabšanje vida pa se praviloma pojavi ravno po 40. letu starosti.

Continue reading…
beljenje zob
14
Dec
2022

Profesionalno beljenje zob ne pušča poškodb

Vsak med nami si želi lepo oblikovanih zob ter lepega, zdravega nasmeha. In četudi so naši zobje v določenem obdobju povsem zdravi, se pogosto pripeti, da nismo povsem zadovoljni z barvnim odtenkom. Zobje z leti lahko postanejo precej neprivlačne barve. Še posebej pri tistih, ki popijejo nekoliko več kave, pravega časa ali pokadijo nekaj cigaret na dan. A tudi za slednje obstajajo učinkovite rešitve. Med njimi je na primer beljenje zob, in to ne kakršno koli, temveč profesionalno.

Že res, da postopek beljenja zob lahko opravimo kar sami doma. Na trgu so nam namreč dostopni številni pripomočki za takšno storitev. Kljub temu pa domače tovrstno opravilo s strani strokovnjakov še zdaleč ni priporočljivo. V prvi vrsti zato, ker ni nujno, da so kupljeni izdelki za beljenje zob sploh dovolj kakovostni. Vprašanje pa je tudi, ali bi takšno delo lahko zmogli dovolj učinkovito opraviti sami.

Continue reading…
nespečnost
17
Okt
2022

Najpogostejši vzroki za nespečnost

Nespečnost je precej pogost pojav, ki se lahko pojavi pri otrocih in odraslih osebah. Vzrokov je lahko veliko, potek pa je precej podoben pri vseh, ki se soočajo s tovrstno težavo. Potem ko jim končno uspe zaspati, se že po nekaj urah zbudijo in ne morejo zaspati nazaj. Pri tem gre seveda lahko za motnjo spanja, lahko pa se ljudje sredi noči zbujajo tudi zaradi drugih razlogov. Pomembno je, da jih prepoznajo in šele nato lahko naslednjo noč lažje in bolje spijo.

Za nespečnost je na primer lahko kriv obisk stranišča. Slednje je celo eden od daleč najbolj pogostih razlogov za nočno prebujanje. A tudi v tem primeru gre lahko za različne vzroke, zakaj se to pravzaprav dogaja in ponavlja. Morda pred spanjem popijejo preveč tekočine ali pa jemljejo določeno vrsto zdravil. Med tovrstne vzroke denimo lahko prištevamo še nosečnost, vnetje senčil, kronične bolezni.

Continue reading…
Depresija
17
Avg
2022

Kaj povzroča slabo počutje in preobremenjenost?

Življenje v modernem svetu izpostavi vsakega posameznika različnim pritiskom, ki povzročajo določeno mero skrbi, bolečine in drugih neželenih občutkov. To je popolnoma normalno, saj se vsak človek drugače čustveno odzove na razne izzive in življenjske spremembe. V nekaterih primerih pa lahko depresija povzroči veliko težav, saj popolnoma ohromi normalno delovanje in življenje določenega posameznika. V takih primerih je najbolje čimprej poiskati pomoč, saj je to najboljši način za pričetek zdravljenja in omejitev čustvene ter materialne škode, ki lahko doleti trpečega človeka.

Continue reading…
toaletni stol s kolesi
13
Jun
2022

Kdaj se lahko medicinski pripomočki dajejo v promet

Medicinski pripomočki so precej široka kategorija, v katero sodijo številni izdelki. Verjetno katerega izmed njih tudi sami uporabljate ali pa ste ga uporabljali v preteklosti. V tem primeru imamo na v mislih izdelke, kot so pas za koleno, ledvični pas, oporni pas in še bi lahko naštevali.

Po drugi strani pa se med medicinske pripomočke uvrščajo tudi nekoliko večji produkti, kot so na primer vozički za invalide ali pa stoli za tuš. Seveda pa se vsi tovrstni izdelki ne morejo kar tako dajati v promet oziroma na prodajne police. V promet oziroma v uporabo se medicinski pripomočki torej lahko dajejo le, če ne ogrožajo zdravja in varnosti uporabnikov. Prav tako morajo biti primerno izdelani, nameščeni ter vzdrževani in uporabljeni v skladu z namenom uporabe.

Continue reading…