Category: Zdravje

Bazeni s termalno vodo
21
Apr
2022

Zdravilni učinki termalne vode

Termalna voda ima mnoge pozitivne zdravstvene učinke na vsakega posameznika. Omogoča nam, da se sprostimo in znebimo stresa in slabega počutja. To je že samo po sebi zelo zdravilno, saj nas objem tople vode sprosti in ustvari občutek varnosti. V Ayurvedski tradicionalni medicini pa so bazeni v termah uporabljeni za doseganje ravnovesja duha v povezavi s fizičnim telesom. Neglede na naše zdravstveno stanje, nas bo termalna voda sprostila in nam omogočila, da uredimo misli in za nekaj časa odložimo breme vsakdanjega življenja.

Continue reading…
Multifokalne kontaktne leče
23
Mar
2022

Kontaktne leče za boljši vid

Inovacije v tehnologiji očesnega zdravstva so omogočile uporabo novih vrst očal in leč. Zadnja leta so vedno bolj popularna računalniška očala, ki jih lahko pridobimo tudi z dioptrijo. Enako pa velja za sončna in druga očala, ki nam omogočajo brezskrbni pogled na bližnje in bolj oddaljene predmete v sončnih dneh. Dandanes pa lahko izberemo tudi multifokalne kontaktne leče, ki nam popravijo vid, če trpimo za presbiopijo, daljnovidnostjo ali kratkovidnostjo. Omogočajo nam brezskrbno udeleževanje v številnih aktivnostih, kjer bi nas očala lahko motila ali ogrožala naše zdravje.

Continue reading…
Prehranski dodatki so izjemnega pomena za zdravo kožo
22
Mar
2022

Še bolj zdrava in lepša koža s pomočjo kakovostnih prehranskih dodatkov

Zdravje in videz kože, las in nohtov je v veliki meri odvisen od prehrane. Če je ta dovolj zdrava in uravnotežena, je tudi koža videti precej privlačnejša, ne nazadnje tudi vsaj nekaj let mlajše. Za piko na i poskrbijo tudi najrazličnejši prehranski dodatki, ki pa morajo biti seveda dovolj kakovostni, namenjeni pa so posebej za zdravje kože ali pa zdravje nohtov in las. K takšni vrsti zdravja lahko odlično pripomorejo tudi vitamini, prav tako minerali.

Continue reading…
Inhalator
25
Jan
2022

Pripomoček za lajšanje bolezni dihal

Astma, bronhitis in prehladi spadajo pod zelo pogoste bolezni dihalnih poti, ki po svetu prizadenejo na milijone ljudi. Izpostavljeni so jim otroci tako kot tudi odrasli. Seveda pa se lahko tudi različne bolezni in vnetja razširijo na pljuča, sapnik in druge ključne organe. V vsakem primeru si lahko z inhalatorjem pomagamo do hitre olajšave bolečin in nelagodja. Njegova največja prednost je, da lahko nanese zdravila neposredno na prizadeto mesto znotraj telesa. S tem se pohitri proces lajšanja bolečine in zdravljenja.

Continue reading…
20
Jan
2022

Poskrbimo za dobro oralno higieno

Primerno skrb za naše zobe je težko preceniti. Ščetkanje je eno izmed najboljših in najbolj preprostih opravil, ki nam lahko prihrani veliko težav z zdravjem. Naši zobe so kot majhni kamenčki. So izredno močni in nam omogočajo drobljenje hrane. Veliko ljudi se ne zaveda, da se prebava hrane prične že v ustih. Zobje so pa izpostavljeni različnim vsebinam v hrani, kot tudi bakterijam v ustih. Zato je pomembno, da jih vsakodnevno očistimo. Pri tem pa igra zelo veliko vlogo izbira zobne ščetke, saj obstajajo velike razlike med njimi. Da izberemo primerno ščetko za našo uporabo, moramo poznati nekaj njihovih preprostih lastnosti.

Continue reading…
13
Jan
2022

Zobni implantati so primerni za vse starostne skupine

Implantologija velja za predvidljivo pa tudi za uspešno metodo za nadomeščanje posameznih manjkajočih zob. Posledično velja, da so zobni implantati oziroma zobni vsadki iz titana eno od najbolj pomembnih odkritij v prejšnjem stoletju. Takšni vsadki za zobe ne povzročajo prav nobenih alergij ter so za naše telo zelo prijazni. Na leto se po vsem svetu vgradi več milijonov vsadkov, številka pa iz leto v leto samo še narašča.

Continue reading…
10
Jan
2022

Znaki za zamenjavo ali za pričetek nošenja korekcijskih očal

Obstaja kar nekaj precej očitnih znakov, da morate svoja stara korekcijska očala zamenjati oziroma jih sploh pričeti uporabljati. Prvi takšen očiten znak je na primer zamegljen vid. Če torej opazite zamegljenost na vseh razdaljah, bi takšno težavo lahko kaj hitro odpravila nova očala. Če so besede v sporočilih ali pa knjigah zamegljene, vam pri tem lahko dobro koristijo že bralna očala.

Continue reading…
Privatni zobozdravnik poskrbi za zdravje vaših zob
17
Dec
2021

Katere storitve omogoča privatni zobozdravnik

Pri nas je na voljo kar nekaj samoplačniških zobozdravstvenih ordinacij z dolgoletno tradicijo ter izkušnjami. V privatnih ordinacijah so zaposleni zobozdravniki, ortodonti, parodontologi, zobotehniki, zobozdravstvene asistentke. Ponujajo številne storitve – od implantologije, kirurgije, ortodontije, protetike, parodontologije do estetskega zobozdravstva. V celotno zdravljenje, ki ga nudi privatni zobozdravnik, so večkrat vključeni zobozdravnik, kirurg, parodontolog ter ortodont. Za paciente to pomeni precej učinkovitejšo oskrbo, ker so vsi potrebni posegi skrbno načrtovani ter strokovno vodeni.

Continue reading…