25
Jan
2022

Pripomoček za lajšanje bolezni dihal

Astma, bronhitis in prehladi spadajo pod zelo pogoste bolezni dihalnih poti, ki po svetu prizadenejo na milijone ljudi. Izpostavljeni so jim otroci tako kot tudi odrasli. Seveda pa se lahko tudi različne bolezni in vnetja razširijo na pljuča, sapnik in druge ključne organe. V vsakem primeru si lahko z inhalatorjem pomagamo do hitre olajšave bolečin in nelagodja. Njegova največja prednost je, da lahko nanese zdravila neposredno na prizadeto mesto znotraj telesa. S tem se pohitri proces lajšanja bolečine in zdravljenja.

Inhalator

Moderni ultrazvočni inhalator z vibracijami vgrajene membrane spremeni zdravilo v tekoči obliki v meglico, ki jo lahko vdihnemo. Pri tem pa porabijo zelo malo električne energije. Priporočeno je, da če trpimo za resnimi oblikami bolezni dihal, da redno uporabljamo tudi oksimeter. Tako bomo vedno na tekočem z dejansko količino kisika v našem telesu oziroma krvi.

Oksimeter je pomemben medicinski pripomoček

Številne moderne medicinske pripomočke lahko kupimo za domačo uporabo po zelo ugodni ceni v spletni trgovini z medicinski In ortopedski pripomočki Medigo. Ena izmed teh je oksimeter, ki deluje ne-invazivno na naše telo. Izmeri lahko kisik v naši krvi, ne da bi morali zato izpostavljati katerikoli organ ali kožo bolečim postopkom. Deluje tako, da v napravo vstavimo prst, zapestje, nogo ali drug del telesa, kjer se pretaka kri. Tam izmeri količino kisika v beljakovinah hemoglobina. To je protein, ki je značilen po svoji rdeči barvi, zaradi katerega je tudi kri obarvana rdeče.

YouTube video

Oksimeter pa je mogoče uporabiti hitro in brez posebnih priprav ter truda. Natančne podatke pridobimo v nekaj sekundah. Če opazimo, da je nasičenost krvi pod 90%, je dobro, če hitro poiščemo zdravniško pomoč. Za bolj natančno delovanje oksimetra je vedno priporočeno, da pred uporabo natančno preberemo navodila, saj se vsaka naprava malenkost razlikuje od drugih.

Članki iz iste kategorije:

Share