20
Maj
2022

Uporaba kolesa za ohranjanje zdravja

Ohranjanje zdravja je zelo pomembno v današnjem svetu. Moderno življenje je polno izzivov, ki nam povzročajo stres. Obenem pa se v našem okolju nahaja veliko strupov, ki na nas negativno vplivajo. Zato je pomembno, da ohranimo dobro fizično kondicijo, saj tako izboljšamo delovanje imunskega sistema in se tudi bolje počutimo. Moderna cestna kolesa so idealni pripomoček, da okrepimo svoje telo in se pri vožnji tudi zabavamo. Obenem pa predstavljajo praktično alternativo avtomobilu, saj jih lahko uporabimo za vožnjo do službe, šole, po opravkih ipd.

Cestna kolesa so vzdržljiva

Moderna cestna kolesa so narejena iz številnih materialov, ki so lahki in vzdržljivi. To jih naredi bolj vodljiva in lahka po teži. Močno ogrodje in drugi deli kolesa ga naredijo izredno trdoživega. Tako ga lahko uporabljamo vsak dan, ne da bi ga pri tem hitro obrabili ali bili prisiljeni neprestano menjavati različne mehanične dele. Obenem pa je kolo za vožnjo po cesti idealno za vožnjo po različnih trdih podlagah, kar mu še dodatno poveča vsestranskost. Pri katerikoli vožnji je vedno priporočljivo, da imamo s seboj vedno nekaj orodja v primeru, da moramo opraviti manjša tehnična popravila. To je še posebej pomembno, če se s kolesom odpravljamo na daljše potovanje, kjer se bomo morali zanašati na svojo iznajdljivost.

Cestna kolesa so lahko zelo hitra.
Moderna cestna kolesa so vzdržljiva, hitra in vsestranska za vožnjo po različnih terenih in odlična za krepitev spodnjega dela telesa in boljše počutje ob telesni aktivnosti.

Kolesa za cestno vožnjo so hitra

Zelo pomembna, vendar spregledana lastnost cestnih koles je njihova hitrost. Res je, da je mogoče to relativni izraz, ko ga uporabljamo za kolesa. Dejansko pa so cestne izvedbe narejene za čim manjši zračni upor in visoko hitrost. Kolesa imajo visok premer z ozkimi gumami. To pomeni, da se cestišča dotika majhna površina in s tem nudi najmanjši upor. Posledično je zato kolo hitrejše pri vožnji po raznih trdnih in enakomernih podlagah. 

Kolesa za vožnjo po cesti so idealno nadomestilo za avtomobil in druga prevozna sredstva. Obenem pa si z njimi krepimo spodnji del telesa, kot tudi izboljšujemo ravnotežje in koordinacijo rok ter nog.

Servis za naše kolo

Vedno je dobra praksa, če imamo pri vožnji s kolesom osnovna orodja, ki jih imamo lahko pospravljene v torbici za sedežem ali pa jih nosimo s seboj v kovčku, nahrbtniku ipd. Tako bomo lahko popravili osnovne tehnične težave, ki se nam morda lahko pripetijo pri potovanju s kolesom. Je pa res, da nekatere tehnične težave zahtevajo strokovnjaka. V tem primeru nam lahko pomaga servis koles Novo mesto, ki hitro odpravi manjše in večje tehnične napake našega kolesa.

Strokovnjaki za popravilo cestnih koles v servisu koles Novo mesto.
Če boste naleteli na tehnične težave, ki jih ne morete sami odpraviti pri vašem cestnem kolesu, vam lahko pomagajo strokovnjaki v servisu koles Novo mesto.

Servis koles Novo mesto

Moderna kolesa se načeloma niso močno spremenila od njihovih prednikov. Je pa res, da uporabljajo bolj napredne mehanizme prestav kot tudi materiale iz katerih so izdelana ogrodja in drugi deli. Pogosto se nam lahko zgodi, da zavore, vzmeti ali drugi elementi pričnejo delati slabše ali nezadostno v primeru s tem, kot bi morali. V vseh omenjenih in drugih primerih nam lahko pomaga servis koles Novo mesto. V njihovi ekipi se nahajajo izkušeni strokovnjaki in tehniki, ki hitro odpravijo mehanične in druge težave na vseh vrstah koles. Zelo pogosti servisni posegi so:

  • Zamenjava in nastavitev menjalnika
  • Popravilo zavor
  • Pregled delovanja vseh delov kolesa in iskanje tehničnih napak
  • Centriranje obročev koles
  • Oskrba gonilnih in krmilnih ležajev

Kaj pa servis električnih koles?

Električna kolesa so vedno bolj popularna pri manj in bolj zahtevnih kolesarjih. Se pa lahko zgodi, da izkusimo enake tehnične težave, kot pri navadnih kolesih. Res je, da so električne izvedbe bolj napredne, vendar še vedno vsebujejo enake ali zelo podobne ležaje, zavore in druge dele. Če imamo težave z električnim kolesom, ga bodo tehniki v servisu koles Novo mesto pregledali in popravili. Enako velja za težave z motorjem in drugimi elementi, ki zahtevajo bolj strokoven pregled.

V servisu koles Novo mesto rešijo tudi vse tehnične težave z električnimi cestnimi kolesi.
Tudi pri električnih cestnih kolesih je možnost, da boste morda rabili popravilo. V servisu koles Novo mesto vam bodo odpravili težave povezane s samim kolesom, pa tudi njegovimi električnimi komponentami.

Električna cestna kolesa

Pojav električnih koles je popolnoma prevzel svet. Dandanes si jih lasti vedno več kolesarjev, ki želijo preizkusiti novo tehnologijo v praksi. Glavni namen električnih izvedb koles je ta, da uporabniku omogočajo vožnjo s pomočjo električnega motorja. Ta lahko v celoti prevzame pogon ali pa uporabniku pomaga do določene mere pri vožnji po ravnem ali v hrib. V vsakem primeru se priporoča omenjena kolesa navadnim in bolj naprednim uporabnikom, saj nam nudijo številne prednosti, kot so:

  • Pomoč pri vožnji na dolge in kratke razdalje
  • Večjo svobodo pri vožnji
  • Pomoč pri premagovanju težkih klancev
  • Lažje doseganje ciljev za kolesarje, ki še niso v polni telesni pripravljenosti

Neglede na cestno kolo, ki si ga lastimo ali ga nameravamo kupiti, je to eno izmed najboljših prevoznih sredstev. Ker pogonsko vodilo predstavljamo mi, bomo z vožnjo utrdili telo in izboljšali svoje zdravje na kratki ter tudi dolgi rok.

YouTube video
Cestno kolo je eno najboljših načinov, kako na prostem poskrbeti za svoje zdravje in telesno kondicijo.

Članki iz iste kategorije:

Share