11
Dec
2017

Nega telesa za super počutje

V današnjem svetu, ki je vedno bolj onesnažen in poln stresnih dejavnikov, moramo znati poskrbeti zase, za nego svojega telesa in za svoje dobro počutje. V nadaljevanju članka vam bomo zato razkrili, kako na učinkovit način poskrbeti zase.

Svoj obraz umivajte z blagim antibakterijskim milom. Ko pridete domov iz službe, si vedno umijte obraz in roke z nežnim milom. Tako boste poskrbeli, da boste ostali sveži, poleg tega pa se boste tudi bolje počutili. Na ta način se boste znebili tudi prahu in podobnih delcev, ki bi vam drugače zamašili pore.

Pri negi telesa ne uporabljajte preveč različnih produktov. Naša koža lahko kljubuje tudi ostrim razmeram, a se na njej zatem kmalu pokažejo vse posledice. Zato na svoji koži ne uporabite prevelikega števila kozmetičnih sredstev, za katere mislite, da bodo varovala vašo kožo. Vedno preverite deklaracijo in izberite le tiste izdelke, ki vaši koži res najbolj ustrezajo.

Svojo kožo vedno dobro navlažite. Zjutraj in zvečer obvezno uporabite vlažilno kremo, ki bo vaši koži dodala potrebno vlago in hranilne snovi.

Za nego kože uporabljajte naravno kozmetiko, ki ste jo po možnosti izdelali kar sami. Tu mislimo tako na kremo za obraz kot na mleko za telo ali različna piling sredstva, ki si jih z malo truda lahko iz naravnih sestavin pripravite kar sami. S tem se boste izognili ostrim kemikalijam v komercialni kozmetiki. Vaša koža vam bo zagotovo hvaležna! Preberite si še kako deluje krema proti gubam, iz kolikor je mogoče naravnih sestavin.

Pijte dovolj vode. S tem res mislimo na vodo, ne pa na različne kalorične gazirane pijače in podobne napitke. Strokovnjaki priporočajo osem kozarcev vode na dan. Okus vode lahko izboljšate z dodatkom limoninega ali limetinega soka, lahko pa posežete tudi po nesladkanih zeliščnih in sadnih čajih.

Pijte zdrave napitke in jejte zdravo hrano. Kokosova voda, limonada, pinjenec, sirotka, sveži sadni in zelenjavni sokovi – vse to so napitki, ki so zdravi in primerni za pitje. Jejte veliko svežega sadja in zelenjave, oreščke in nasploh poskrbite za uravnoteženo dieto, ki vas bo napolnila z energijo, poskrbela pa bo tudi za lepo kožo.

Poskrbite za dovolj kvalitetnega spanja. Odrasel človek med 21 in 55 leti potrebuje vsaj 7 ur mirnega spanja na dan. Če spite manj ali več, bo to pokazalo posledice tudi na vaši koži. Primer: če spite več kot 7 ur, potem bo vaša koža postala dehidrirana, če pa spite manj, pa si boste lahko zaradi posledic stresa nakopali različne kožne probleme.

Članki iz iste kategorije:

Share