11
Maj
2020

Zgladimo gube na našem obrazu

Koža je največji organ človeškega telesa, zato je tudi pod velikim stresom vsak dan. Tako mora ostati vlažna in nahranjena, da se ubrani škodljivih učinkov raznih toksinov, stresa ter UV žarkov. Tukaj igra zelo pomembno vlogo kolagen, ki je izredno pomemben protein. Če ga imamo premalo, koža prične izgledati gubasto, starejše ter izgubi svojo elastičnost. Tukaj nam lahko pomaga krema proti gubam, ki poskrbi, da se naša koža na obrazu, vratu ter rokah prične zdraviti.

Pomembnost kolagena

Človeška koža je sestavljena iz dveh glavnih proteinov. Ta pa sta kolagen in elastin. Ko je koža zdrava, vsebuje oba proteina v primernih količinah. To pa ji daje mladosten izgled in prožnost. S starostjo, slabo prehrano in izpostavljenostjo onesnaženosti, pa se nivo kolagena zniža. Enako pa velja za elastin. To pa je protein, ki koži daje elastičnost.

Krema proti gubam nahrani kožo z različnimi sestavinami
Krema proti gubam za mladostnejšo kožo

Izguba obeh proteinov povzroči, da se pričnejo na obrazu tvoriti gube. Krema proti gubam pa nahrani kožo z različnimi sestavinami. Tako se ustavi staranje in se prične proces zdravljenja. Seveda pa je veliko odvisno od sestavin, ki se nahajajo v sami kremi.

Ustavimo simptome staranja

S kremo proti gubam odpravimo linije in gube, ki kvarijo naš izgled. Te se v večini primerov najraje pojavijo okoli oči, nosa in ust. Temu je tako, saj je tam koža najtanjša. Gube pa odpravi krema tako, da nahrani in navlaži kožo. Tako se hitro opazijo izboljšave, saj bo naša koža pričela izgledati mlajše, bolj prožno in sijoče.

YouTube video
Video: Mnenje o kremi proti gubam mag. farm. Nina Šurbek Fošnarič

Velikokrat se ravno zaradi podhranjenosti kože pričnejo pojavljati mnogi nezaželeni simptomi. Te pa so lahko vidni v obliki razdraženosti, rdečice, suhosti in prevelike občutljivosti kože. Krema proti gubam v veliki večini primerov odpravi te simptome in nam omogoči, da se počutimo bolj sproščeno in udobno v vsakodnevnem življenju.

Zdravilne sestavine v kremi

Dejstvo je, da so sestavine v vsakem serumu, kremi, losjonu in drugih produktih izredno pomembne. Temu je tako, ker vsebujejo različna hranila, vitamine in minerale. Tako ima tudi krema proti obraznim gubam lahko različne zdravilne in hranilne sestavine v svoji formuli, kot so:

Kolagen in vitamin E

Omenjeni sestavini koži povrnejo gladkost in zgladijo gube. Vitamin E deluje kot antioksidant, ki uničuje toksine iz hrane in okolja. Poleg tega pa varuje kožo pred UV žarki.

Aloe vera

Aloe vera je znana po tem, da povečuje proizvodnjo kolagena. Obenem pa spodbuja rast in obnovo celic.

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je dandanes prisotna v mnogih kremah proti gubam. Ima lastnost, da pomaga koži zadržati vlago.

Na spletni strani www.lux-factor.com/hu lahko zasledimo odlične kreme, serume in maziva za negovanje našega telesa. Vsi produkti vsebujejo le najboljše sestavine in so primerni za amatersko in profesionalno rabo.

Članki iz iste kategorije:

Share