15
Maj
2017

Poskrbite za lep in zdrav nasmeh

Nasmeh je najlepša poteza na obrazu. Polepša oči, ustnice, ličnice in vas pomladi.  Topel nasmeh zbližuje ljudi in jih prepriča, da ste prijetna oseba. V kolikor imate slabše stanje zob in se neradi smejete, je čas da ukrenete nekaj glede tega. Lep in zdrav nasmeh vas bo pomladil in polepšal. Privatni zobozdravnik vam lahko pomaga na različne načine. Vse se začne s posvetom in ogledom trenutnega stanja, nadaljuje pa z različnimi postopki. Od vas je odvisno, koliko truda boste vložili v izboljšanje svojega videza.

Začnite z zdravo prehrano

Boljše stanje zob , kosti in čeljusti boste dosegli z zdravo prehrano. Uravnotežena prehrana pomaka pri krepitvi kosti, preprečuje vnetje dlesni,  zboljšuje imunski sistem in preprečuje zadah.  Uživajte obilo sadja in zelenjave, predvsem stročnice, zelje, brokoli, jagode, papajo in  agrume.

Izogibajte se sladkorju in ogljikovim hidratom. Obe vrsti povzročata obloge, slab zadah in karies. Gazirane in sladkane pijače pa pripomorejo k stanjšanju sklenine, kar privede tudi do njenih rumenih oziroma sivih odtenkov.

Redno umivanje in temeljito čiščenje

Praviloma naj bi si zobe umivali zjutraj, zvečer in vmes po vsakem obroku. Ker za to nimamo časa oziroma možnosti, je dovolj, če si jih umijemo zjutraj in zvečer. Najmanj enkrat na dan si jih moramo tudi znitkati in splahniti z ustno vodico. S tem preprečimo nastajanje oblog in razpadanje hrane v medzobnih prostorih.

YouTube video

Preprečimo tudi vnetje dlesni in morebitne gnojne mešičke. Karies in gniloba privedeta tudi do slabšega zdravstvenega stanja. Karies ima potencialno velike škodljive učinke na naše zdravje, saj se lahko gnojno vnetje  hitro razširi na druge dele glave. Poskrbite za lep nasmeh z redno higieno zob.

Beljenje in lepšanje

Zdravi, beli in sijoči zobje izjemno polepšajo naš nasmeh. Beljenje se lahko opravi v udobju našega doma ali v ordinaciji. V kolikor želite beljenje opraviti doma, morate najprej do zobozdravnika, da vzame odtis zob, da naredi odlitek. Nato bo ustvaril posebno belilno mešanico, ki si jo boste sami nanašali. Beljenje opravite raje v ordinaciji, kjer boste brez komplikacij hitro dobili lep bel nasmeh.

Vsak med nami si želi lepo oblikovanih zob ter lepega, zdravega nasmeha. In četudi so naši zobje v določenem obdobju povsem zdravi, se pogosto pripeti, da nismo povsem zadovoljni z barvnim odtenkom. Profesionalno beljenje zob ne pušča poškodb, zato se za ta postopek raje odpravite k zobozdravniku.

Članki iz iste kategorije:

Share