20
Jun
2015

Kaj je superhrana in zakaj je dobra?

Danes nas prav povsod, kjer beremo ali gledamo, ljudje informirajo o zdravem prehranjevanju. Vse bolj pogosto pa slišimo izraz superhrana. Pa ste se kdaj vprašali, kaj dejansko je to? Ne gre za nekakšno novo vrsto prehrane, marveč ge preprosto za prehrano, ki ima izjemno pozitivne učinke na telo. S superhrano označujemo živila, ki imajo različne učinkovine. Predvsem vitamine, minerale, maščobne kisline, aminokisline in rastlinska barvila. Gre za najbolj zdravo vrsto prehrane, na katero smo po pričevanju mnogih, sčasoma pozabili.superhrana

S tem izrazom hkrati poimenujemo hrano, ki na telo delujejo pozitivno – predvsem v smislu spodbujanja dobrega delovanja metabolizma in prostih radikalov. Med najboljša živila superhrane štejemo camu camu, goji jagode, gobe reishi, kokosovo olje, ječnemnovo travo, algo spirulino, maco in noni sadež. Seveda poznamo še druge vrste, vendar se te zadnje čase najbolj pogosto pojavljajo.

YouTube video

Superhrana pomembna v sodobnem življenju

Vsi dobro vemo, da je naša hrana velikokrat že tako predelana, da telo le težko dobi vse potrebne vitamine za normalno in zdravo delovanje. V tem primeru je potrebno uživati dodatke ali pa enostavno uživati prehrano, ki spada med tako imenovano vrhunsko prehrano. V tej prehrani vsekakor prednjačijo rastline, med katerimo so nekatere na voljo celo v Sloveniji.

zdrava-hrana

Superhrana – zakaj jo je dobro uživati?

Zagotovo ste imeli kdaj pomisleke in se vprašali, zakaj bi vi jedli to vrsto hrane. Odgovor je tukaj preprost – zaradi zdravja in vseh potrebnih vitaminov ter mineralov, ki vam jih sicer primanjkuje z navadno prehrano. Vsakodnevni stres in pomanjkanje počitka pelje telo v izčrpanost in slabo počutje. Zaradi tega pade naša produktivnost in poslabša se nam imunski sistem. Ta vrsta hrane pa nam pomaga ohranjati zdravo ravnovesje v telesu in povrniti vse tisto, kar telo potrebuje za normalno delovanje.

Vitamini in minerali so osnovna sestavina te prehrane. Antioksidanti so pomembni za naravno ohranjanje metabolizma in zdravega videza. S superhrano dosežemo, da ponovno stopimo v stik z zdravim načinom prehranjevanja in življenja.

Pomembno je, da skrbimo za svoje telo ne glede na to, kje smo in kaj počnemo. Malinca je spletna trgovina, kjer boste našli poleg vsega ostalega tudi živila, s katerimi se boste ponovno počutili maksimalno dobro.

Preberite si še kako na telo vpliva arganovo olje.

Članki iz iste kategorije:

Share