08
Dec
2015

Za kaj vse lahko uporabljamo arganovo olje?

Arganovo olje se dan danes uporablja v kozmetiki in formaciji, saj zdravi veliko zdravstvenih težav pri ljudeh in jim poleg vsega tudi pomlajuje kožo, saj je znano kot sredstvo proti staranju. Vsakodnevno vtiranje arganovega olja vam lahko naredi čudeže, brez katerih koli drugih pripomočkov za kožo. Prav tako velja za vaše lase, saj vam po 30 min delovanja postanejo močnejši in bolj sijoči. Če se vam na koži velikokrat pojavljajo ekcemi ali luskavica, potem se hitro odpravite po arganovo olje, ki vam bo te težave zagotovo odpravilo, poteg tega pa lahko pozdravi tudi akne na vašem obrazu.arganovo olje
Po uporabi arganovega olja boste zagotovo izgledali in se tudi počutili boljše. Njegovi zdravilni učinki so neverjetni in se njegovo drevo opravičeno imenuje »drevo življenja«.

Arganovo olje je čudež lepote in zdravja

Raziskave so pokazale, da je arganovo olje odlično sredstvo proti staranju. Poleg staranja, nam daje moč in energijo, znižuje holesterol, zdravi kožo, zdravi želodec, jetra, ušesa in tudi revmo. Arganovo olje (super-obrok.si) ima zelo veliko vitamina E, ter omega- 3 in omega- 9, ki sta namenjena za ohranjanje prožnosti kože in zaščiti povrhnice. Maročani pa uporabljajo arganovo olje pri vsakodnevni prehrani, saj ga radi mešajo med mandlje medu. Ta jed naj bi dala energijo in moč. Uporabljajo pa ga tudi v zdravilne namene prav v vsaki njihovi lekarni. Z njim zdravijo zunanje in notranje poškodbe. Njegovi zdravilni učinki nam izboljšujejo možganske zmogljivosti, prav tako pa odlično vpliva na prebavo in jetre.

Tako imenovano »drevo življenja« nam daje arganovo olje

Arganovo drevo je poznano že več milijonov let in ga dan danes še vedno najdemo v območjih jugo – zahodne Kraljevine Maroka, kjer ga puščavski Barbari imenuje »drevo življenja«, saj iz njega pridobivajo eno izmed najdragocenejših olj na svetu. Arganovo drevo rodi enkrat na leto olivam podobne plodove iz katerih izdelujejo arganovo olje. Že od nekdaj je znano da nabirajo plodove le ženske med junijem in avgustom in za liter olja potrebujejo okoli 40 sadežev in 16 ur nabiranja. Po opravljenim delom pa je potrebno odstraniti pulpo, ročno treti oreščke, ter nato odstraniti semena. Vse to je ročno delo žensk, ki so te sadeže nabirale. Iz praženih jedrc se pridobiva jedilno olje, iz nepraženih pa kozmetično.
https://www.youtube.com/watch?v=RsBKwG_uzXA

Članki iz iste kategorije:

Share