07
Feb
2016

Koliko me bodo stale zobozdravstvene storitve

Obisk zobozdravnika že tako ni pretirano prijetno opravilo, saj se navadno v zobozdravstveno ordinacijo podamo takrat, ko je treba kaj v ustni votlini popraviti ali ozdraviti, pa tudi preventivni pregledi niso pretirano prijetni. Lahko pa je obisk zobozdravnika še bistveno manj prijeten – lahko se zgodi, da boste morali za pregled oziroma poseg plačati.

zobozdravnik

Osnovne zobozdravniške storitve so sicer do neke mere krite znotraj obveznega zdravstvenega zavarovanja, je pa seveda pametno vedno preveriti, kaj in koliko zavarovanje krije, nato pa je treba seveda preveriti še cenik zobozdravstvenih storitev.
Pri razpravi o cenah medicinskih posegov in izdelkov seveda ne moremo mimo različnih zavarovanj, saj je cenik zobozdravstvenih storitev odvisen prav od zavarovanja. Pri nas poznamo obvezno zdravstveno zavarovanje, ki v celoti ali deloma krije tudi osnovne zobozdravstvene storitve. To velja za izredne preglede, preventivne preglede, zdravljenja in celo za določene storitve in izdelke zobne protetike, so pa v vsakem primeru navedeni pogoji in obseg, katerega krije zavarovanje. Poskrbljeno je za redne preventivne preglede ter letne preglede na željo zavarovanca, zdravljenje, polnjenje slikanje in drugi posegi na zobeh, ki jih je treba zdraviti, osnovne zobno-protetične izdelke ter kontrolne preglede. Vse to vam je zagotovljeno brez doplačila, a le v obsegu, ki je določen v pravilnikih, ki to urejajo.
Za financiranje storitev in izdelkov, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje krije le deloma, lahko koristite še dopolnilni zavarovanje, ki pa seveda že samo po sebi prinaša določene stroške. Omenjeni zavarovanji pa ne krijeta zobozdravstvenih storitev in izdelkov, ki niso nujni. To pomeni, da boste morali sami plačati dodatne preglede, estetske posege, storitve ustnega higienika in podobne zadeve. Enako velja za samoplačniške zobozdravstvene ordinacije, ki imajo do določene mere svobodo pri postavljanju cen izdelkov in storitev. Vaša odgovornost je torej, da pravočasno preverite, kar obsega vaše zavarovanje, ali to velja tudi za storitve pri vašem izbranem zobozdravniku, ter kakšen je samoplačniški cenik zobozdravstvenih storitev.

https://www.youtube.com/watch?v=aMy_LHFL-iI

Članki iz iste kategorije:

Share