19
Okt
2015

Refleksna terapija mi je zares pomagala

Nikoli nisem bila človek, ki bi verjel v razne alternativne metode zdravljenja, čeprav verjamem, da se večina bolezni prične v naši notranjosti oziroma so za njih značilne najrazličnejše psihoze. Ampak eno je verjeti, da je marsikaj psihičnega izvora, drugo pa nasedati šarlatanom, ki »čarajo« oziroma zdravijo s tako nenavadnimi metodami, da se ti zdi, da jim dejansko ne more nihče nasesti – pa jim!refleksoterapija 
Kakor koli, tudi sama sem imela pred kratkim zdravstvene težave, za katere sumim, da so bile precej povezane s stresom zaradi moje službe. In ko mi je zdravnik dejal, da mi lahko prepiše samo zdravila, ki imajo kar nekaj stranskih učinkov, sem tudi sama pomislila, da je čas, da pomislim na alternativo. A ne na šarlatanstvo, ki ga najdeš na vsakem koraku – pripravljena sem bila sprejeti tiste prave, stare metod, ki jih poznamo že stoletja, in za katere vem, da me ne bodo zgolj opeharili.
Pogovorila sem se s kolegico, ki se malo spozna na različna zdravljenja in svetovala mi je,da bi bila zame najboljša refleksna terapija. Nekoliko sem jo že poznala, saj se je zanjo pred leti, ko je imela težave z ledvicami, zanjo odločila tudi moja mama, vendar njej ni ravno pomagala – oziroma se je nazadnje izkazalo, da je težav več kot zgolj z ledvicami, zato je bila refleksna terapija prekinjena in se je morala soočiti z resnimi zdravljenjem z našo, zahodno medicino ter resnimi terapijami.

refleksna-terapija
Ko sem šla na refleksno terapijo prvič, seveda nisem vedela, kaj naj pričakujem. Napotili so me v sobo, ki je bila videti izjemno udobna, legla sem na mizo in se prepustila veščim rokam – terapijo je izvajala gospa, ki je povedala, da je sicer medicinska sestra, vendar se je določila izobraziti še na nekaj področjih in odpreti svojo lastno prakso. In vesela sem, da se je, kajti že prvič sem se odpravila domov nekoliko drugačna, razbremenjena, in dejansko sem imela občutek, da bo šlo z mojim zdravjem na bolje – vrnila mi je vero in optimizem. Po nekaj obiskih pri njej pa se zdravje dejansko tudi je povrnilo!
Refleksna terapija je bila v mojem primeru prava odrešitev, kajti tudi zdravstveni testi pri zdravniku kažejo, da nimam nobene težave več. Očitno sem premagala tako zdravstvene težave kot vpliv, ki ga je imel name stres.
https://www.youtube.com/watch?v=CW3o8Bz-ISw

Članki iz iste kategorije:

Share