12
Okt
2015

Z naravo do zdrave kože

Tudi pri nas v zadnjem času opažamo povečan trend vračanja k naravi. Sintetična sredstva in različni izdelki se v primerjavi z naravnimi le delno izplačajo, saj po navadi prihranimo le na ceni. S tem pa žal velikokrat izgubimo na kvaliteti. To se pozna predvsem pri izdelkih, ki so namenjeni negi našega telesa. Te nanašamo na telo in s tem tudi vnašamo snovi vase.naravna kozmetika

Koža in notranji organi

Za notranje organe je znano, da se ob izpostavljenosti škodljivim snovem, na le te odzovejo z različnimi bolezenskimi stanji. Zaradi tega le malokdo oporeka dejstvu, da bolj zdravo kot se prehranjujemo, tem boljše je naše zdravje. Vendar pa enako velja za snovi, ki jih nanašamo na svojo kožo. Zanimivo je, da le redki ljudje verjamejo, da je koža povezana z notranjimi organi. Vendar pa se to dejstvo kaže na različne načine. Bolezni, ki izbruhnejo na koži in v telesu so velikokrat povezane ravno s snovmi, ki jih nanašamo na kožo. Tako lahko akutna kot tudi kronična bolezenska stanja povežemo z alergeni in škodljivimi snovmi v kremah in izdelkih za nego.

Naravna kozmetika

Kozmetike (licare.si), ki vsebuje naravne snovi je na tržišču vedno več. Prav tako se širi ponudba ekološke kozmetike, katere kvaliteta je še višja. Ekološko in naravno ni enako, saj oznako naravno pripisujejo vsem rastlinam, ki izhajajo iz narave. Te pa so lahko tudi škropljene in predhodno obdelane s škodljivimi snovmi. Zato se beseda naravno v današnjem času precej izrablja v tržne namene.
https://www.youtube.com/watch?v=JIRSsEkgDRQ
V primeru, da si zaradi visoke cene ne morete privoščiti ekološke kozmetike, je še vedno bolje, da se odločite za nakup kozmetike, ki vsebuje naravne namesto sintetičnih snovi. Sintetičnim snovem se izogibajte kolikor se le da, saj vedno več raziskav potrjuje, da naravne snovi delujejo na telo veliko bolje kot sintetične. Tako boste za svoje telo naredili več, kot da bi se obremenjevali s ceno izdelkov.

Članki iz iste kategorije:

Share