20
Sep
2021

Boljši izgled rok s plastično kirurgijo

Večino plastičnih kirurgov ponuja tudi možnost dviga rok za ljudi, ki niso zadovoljni z izgledom svojega zgornjega dela rok. To je lepotni popravek, ki ima tudi številne zdravstvene prednosti. Pravimo mu tudi brahioplastika, ki se večinoma opravi na posameznikih, ki so hitro izgubili velik del svoje telesne teže. Omogoča nam, da dosežemo lepo postavo telesa, tudi če imamo preveliko kože ali kožne maščobe v zgornjem delu rok. Rezultati so vedno osupljivi in nam bodo omogočili višji nivo samozavesti ter dobro počutje v svojem telesu.

Brahioplastika se uporablja pri številnih težavah s kožo

Glavni namen brahioplastike je odstranitev odvečne kože zgornjega dela rok – od pazduhe do komolca. Pravimo mu tudi dvig kože na roki, saj deluje enako kot dvig obraza oziroma ritidektomija. Poleg kozmetičnega namena ima tudi funkcionalni namen. Pacientu omogoči lažje življenje, saj prepreči številne zaplete z zdravjem, kot so vnetja kože, bolečine v rokah, razdražljivost kože ipd.

Večino plastičnih kirurgov ponuja tudi možnost dviga rok za ljudi, ki niso zadovoljni z izgledom svojega zgornjega dela rok.

Hitra izguba teže pusti za seboj veliko razvlečene kože

Veliko število ljudi, ki na hitro izgubijo ogromno kilogramov, ima kasneje težave z odvečno kožo. To se predvsem opazi na rokah, trebuhu, stegnih in drugih delih telesa. Z uporabo estetske kirurgije je možno odpraviti večino kozmetičnih in drugih napak, ki jih hitra izguba teže pusti za seboj. 

Odstranitev odvečne kože z rok pa je pomembna iz številnih razlogov, kot so:

  • Splošno neudobje
  • Slaba samopodoba
  • Vnetja kože, ki lahko privedejo do okužbe
  • Težavno ohranjanje higiene 

Sam proces je izredno uspešen in varen, vendar se pri vsaki operaciji lahko pojavijo številne posledice. Najbolj pomembno je, da pustimo čas telesu, da se pozdravi po posegu, ter da izberemo izkušenega kirurga.

Glavni namen brahioplastike je odstranitev odvečne kože zgornjega dela rok – od pazduhe do komolca. Pravimo mu tudi dvig kože na roki, saj deluje enako kot dvig obraza oziroma ritidektomija.

Estetska kirurgija se uporablja za popravilo oblike telesa

Moderni postopki estetske kirurgije omogočajo popravilo izgleda skoraj kateregakoli dela telesa. V večini primerov imajo procesi, kot so liposukcija, ritidektomija, dvig obrvi ipd. namen izboljšanja izgleda. Pogosto pa tudi izboljšajo kakovost življenja posameznika, saj preprečijo bolečine, vnetja ter druge težave.

Pri popravilu izgleda rok je namen estetske kirurgije, da izboljšajo njihov izgled in obliko. Včasih ni možno ohlapele kože odpraviti s fizično aktivnostjo, dieto ipd. To se zgodi takrat, ko imamo preveč kože ali maščobe, ki kvari izgled naših rok. Pri operaciji kirurg spremeni obliko tkiva pod kožo, kar bo ustvarilo občutek večje gibljivosti mišic in boljše podpore kit.

Boljše razmerje številnih delov telesa

Pogosto so največje težave predebelih ljudi, ki so hitro izgubili veliko teže, slabe proporcije telesa. Ljudem, ki nimajo pravilnih proporcij zgornjega in spodnjega telesa, je življenje oteženo na številne načine. To lahko občutijo tudi prej omenjeni posamezniki, ki so izgubili veliko teže v kratkem časovnem obdobju. Proces brahioplastike odstrani odvečno maščobo in dele kože, ki dodajo preveliko težo zgornjemu delu telesa. Dvig rok pa spet postavi naše telo v pravilne proporcije, kar nam olajša vsakodnevno fizično aktivnost. Obenem pa zgornjemu delu rok doda definicijo, ki nas pomladi in izboljša naš celoten izgled.

Omogočimo si višji nivo samozavesti

Dobro počutje v svojem telesu je nekaj, kar si zasluži vsak človek. Je pa res, da smo v današnjem svetu izpostavljeni številnim pritiskom, če ne dosegamo določenega standarda izgleda. Obenem pa nam povešene roke lahko močno poslabšajo samozavest v vsakodnevnem življenju.

Napredne tehnike in tehnologije, ki se jih uporablja pri moderni estetski kirurgiji, ne bodo pustile vidnih brazgotin. Proces celjenja je tako veliko hitrejši in bolj učinkovit, neglede na obsežnost same operacije. Po procesu zdravljenja se lahko spet posvetimo telovadbi in drugim fizičnim aktivnostim. To je najboljši način za ohranjanje na novo oblikovanih rok po operaciji. Priporočljivo je, da se o vsem prej pogovorimo s svojim zdravnikom oziroma kirurgom, ki nam bo najbolje znal svetovati o času celjenja, priporočeni količino telovadbe, prehrani ipd.

Napredne tehnike in tehnologije, ki se jih uporablja pri moderni estetski kirurgiji, ne bodo pustile vidnih brazgotin. Proces celjenja je tako veliko hitrejši in bolj učinkovit, neglede na obsežnost same operacije.

Izbira primernega zdravnika za estetske popravke je zelo pomembna

Neglede na našo potrebe po estetski kozmetiki, je močno priporočljivo, da si izberemo izkušenega kirurga, ki nam bo znal pomagati. Pri tem moramo upoštevati njegove izkušnje, znanje ter tudi mnenja drugih ljudi ipd. Naše zdravje je naše največje bogastvo, zato moramo biti izredno temeljiti pri izbiri kirurga, ki bo na nas opravil poseg, kot je dvig obraza, povečanje dojk z dvigom, dvig obrvi, ipd. 

YouTube video

Glavni namen vsakega lepotnega kirurškega posega je nudenje izgubljene samozavesti pacientu. Dejstvo je, da se globoke gube, odvečno kožo, prekomerna mehka tkiva in druge elemente lahko popravi samo preko kirurških posegov, kot je brahioplastika in drugih.

Članki iz iste kategorije:

Share