13
Jan
2018

Ravni zobje na diskreten način

Moja sestra ima že od otroštva težave z zobmi. Ne klasičnih težav z zdravjem zob, ampak težave z izgledom oziroma postavitvijo zob. Njeni zobje niso lepo poravnani, ampak so kar malo po svoje. V srednji šoli je redno hodila k ortodontu in imela tisti žičnat zobni aparat, da so jo vsi zafrkavali. Po srednji šoli je sicer imela nekaj časa lepe ravne zobe brez aparata, a že kakšno leto kasneje so se zobje spet začeli kriviti. Letos, ko je zaključila s fakulteto, pa se je pozanimala pri ortodontih in svetovali so ji nevidni zobni aparat. Sama sem prvič slišala za kaj takega. Menda pride aparat nameščen za zobmi, tako, da ga sploh ni videti. Tudi cena je za zobni aparat dokaj sprejemljiva. Povsem jo razumem, da ni več želela okrog hoditi z žičnatim nasmehom.

Hitri rezultati

Sestra je po diplomi takoj dobila dobro službo na svojem strokovnem področju, tako da si ji aparata ni bilo težko privoščiti. V študentskih letih pa bi do njega prišla malo težje. Nevidni zobni aparat je namenjen ljudem, ki ne želijo, da je aparat vsem opazen. Pomembna je diskretnost. A ni le to njegova prednost, najbolje je to, da se rezultati vidijo že po nekaj tednih. Nato pa z nevidnim zobnim aparatom stanje oziroma poravnanost zob le še vzdržujejo. Potrebni so redni obiski ortodonta, a to ni nič strašnega.

YouTube video

Presenetila nas je z lepim nasmehom

Moja sestra nam sploh ni povedala za odločitev o nakupu nevidnega zobnega aparata. A čez kakšen mesec sem jo vprašala, kaj je drugačnega na njej. Njen obraz in nasmeh sta bila lepša kot običajno. Povedala mi je za nevidni zobni aparat. Bila sem popolnoma presenečena, saj cel mesec nisem čisto nič opazila v njenih ustih. Resnično je neviden za druge ljudi.

Preberite si še naslednji članek: Boljši izgled rok s plastično kirurgijo

Brahioplastika je estetski poseg, pri katerem odstranimo odvečno kože in podkožnega maščevja na nadlahti. Z brahioplastiko oz. korekcijo nadlahti bomo poskrbeli za estetsko oblikovane nadlahti, katere vam ne bo več potrebno skrivati pod ohlapnimi rokavi oblačil.


Če bi imela jaz težave z neravnimi zobmi, bi se ravno tako odločila za nevidni zobni aparat. To se mi zdi resnično dobra rešitev, predvsem za odrasle osebe. Pri otrocih so zobni aparat nekaj povsem običajnega, pri odraslih pa so ti bolj poredko vidni.

Članki iz iste kategorije:

Share