10
Okt
2018

Aparat za zobe, ki je popolna inovacija

Pred nedavnim se je na posebnih prodajnih policah, tudi spletnih, pojavil prav posebni aparat za zobe, ki ga nekateri označujejo za povsem nevidnega. Najlažje ga bomo našli pod imenom Invisalign zobni aparat. Če bomo brali njegovo predstavitev na spletni strani ordinacije, bomo kaj kmalu ugotovili, da se zobni aparat te vrste ponaša s številnimi prednostmi, zaradi katerih se vse večja skupina ljudi odloča zanj.

 Aparat za zobe, ki ga lahko sami snamemo

Do sedaj smo imeli večinoma opravka z aparati, ki so bili fiksne narave. To je pomenilo, da ga uporabniki brez prisotnosti ortodonta nikakor niso mogli sneti. Po eni strani je bila to velika prednost, da jih ni zamikalo, da bi ga lahko kadar koli sneli, po drugi strani pa še večja slabost, saj je ustna higiena in tudi hranjenje samo zelo otežkočeno. Nikakor pa tega ne moremo trditi za zobni aparat Invisalign. Ta je snemljiv, posledično pa se lahko popolnoma normalno hranimo in tudi naša ustna higiena je na vrhunskem nivoju.

Posebne opornice, ki ne bolijo

Za aparat za zobe Invisalign je značilno, da pri njem osrednjo vlogo igrajo opornice, ki so prozorne barve. Zaradi njih je zobni aparat dobil tudi oznako neviden. Zanje je značilno, da na naše zobe ne pritiskajo z veliko silo. Posledično ne čutimo prav nobene bolečine in tako ne prihaja niti do nezaželenega vnetja, ki je tako zelo značilno za vse fiksne aparate.

Zobni aparat, o katerem govorimo, je sestavljen iz najboljših materialov, ki ne povzročajo prav nobenih alergičnih reakcij. Te pa so lahko značilne za fiksne aparate, ki so narejeni tudi iz materialov, ki jih lahko povzročajo.

Tako lahko rečemo, da je zobni aparat popolna inovacija na področju zobozdravstva. V naše življenje pa ne prinaša prav nobenega stresa in niti ne nerodnosti ob različnih situacijah.

Tudi če nimate težav, ne bo odveč, če vsake toliko časa opravite okulistični pregled in oči pokažete strokovnjakom, ki bodo znali preveriti, ali se na njih pojavljajo nepravilnosti. Preberi več …

Članki iz iste kategorije:

Share