24
Jul
2016

Prekomerna telesna teža in vadba na tekalni stezi

Stres, hiter tempo življenja in ostalo, s seboj posledično prinesejo tudi marsikaj negativnega. Eden večjih problemov s katerimi se sooča sodobni svet je zagotovo prekomerna telesna teža.

Nemalokrat slišimo zgodbe kako je nekdo spremenil način življenja in izgubil maso prekomernih kilogramov. Žal pa je premalo tistih zgodb, kjer je situacija obratna. Zgodb, ko se ljudje trudijo in trudijo in kmalu obupajo, ker ne dosegajo želenih rezultatov. Najpomembnejša dejavnika pri vsem tem sta prehrana in rekreacija. Ljudje se premalo gibamo, preveč je statike v življenju in zato se kilogrami nabirajo hitreje kot bi želeli. Kakršne koli diete so samo zavajanje in maltretiranje telesa, večina izmed njih pa ima na koncu »jo-jo« učinek – izgubljeni kilogrami se vrnejo v isti ali celo dvojni meri. Edina prava pot za dosego ciljev, je sprememba načina življenja. Zavestna odločitev in trdna volja vas lahko popeljeta tam kamor želite.

Ena dokazano uspešnih načinov za izgubo kilogramov, je vadba na tekalni stezi. Vendar pa to sedaj ne pomeni, da morate nemudoma v trgovino in kupiti prvo, ki vam pade v oči, ter še danes zvečer na polno telovadit dlje časa. S takim obnašanjem boste dosegli obratni učinek, saj se vam bo vse skupaj zamerilo, ko se boste drugo jutro zbudili v bolečinah. Oblikujte si nek načrt in realno ter postopoma zastavite svoje cilje. Imamo pa nekaj nasvetov za vadbo s pomočjo tekalne steze:

  • Pri nakupu se seveda ozirate tudi na finančne zmogljivosti, nikar pa ne skoparite. Privoščite si tisto kar lahko!

  • Pazite na sklepe med vadbo – nikar ne pričnite z intenzivno vadbo ampak svoje treninge prilagajajte svojemu telesu.

  • Med vadbo poskrbite za ustrezen tempo – svetujemo, da pričnete s počasnejšim tempom in nato hitrost prilagajate vašim zmožnostim.

  • V primeru hitre hoje, svetujemo, da malce dvignete naklon in tako dosežete učinek enak lahkotnemu teku.

  • In kot zadnje – v vadbi morate uživati! Če ne uživate, se vam bo kmalu vse zamerilo.

Elite-T7-Feather-Light-Fold

Vsi zgornji nasveti so zelo dobri in na mestu. Da pa jih boste lažje razumeli, morate prvo dojeti, da je za vse potreben čas. Tako, kot so se kilogrami nabirali skozi leta, bodo šli s podobnim tempom tudi nazaj dol. Drastične spremembe v kratkem času kar odpišite!

 Preberite si še članek o tem, kako nevidni zobni aparat pomaga pri odločitvi za korekcijo zob.

Članki iz iste kategorije:

Share