17
Mar
2018

Bi radi izboljšali svoje počutje?

Stres, anksioznost in depresija lahko v veliki meri vplivajo na to, kako se počutite in kako opravljate svoje vsakodnevne naloge. Žal se je stresu v današnjem hitrem tempu življenja skoraj nemogoče izogniti, lahko pa veliko naredimo pri tem, kako na stres odreagiramo. Če bi tudi vi radi izboljšali svoje počutje, potem preberite današnji članek. V njem namreč razkrivamo nekaj preprostih trikov za boljše počutje. Še več koristnih nasvetov pa vam bo zaupala Ajda.

Vzemite si odmor. Vzemite si nekaj časa zase in razmislite o tem, kaj se dogaja. Tako boste lahko sprejeli boljše odločitve.

Pretegnite se in se spotite. Pojdite na dolg in hiter sprehod, privoščite si tek ali uro joge. Prav vsaka aktivnost, ki bo pospešila utrip vašega srca, bo več kot dobrodošla. Pri tem boste iz svoje glave pregnali negativne misli ter se osredotočili na boljše stvari.

Poiščite inspiracijo. Če ste v stresu zaradi tega, ker ste izgubili svojo motivacijo, potem preberite kakšno motivacijsko knjigo ali pa si oglejte motivacijski video. Lahko pa si privoščite tudi kavico s prijateljem, ki vas vedno znova navduši za delo, ki ga opravljate.

Naredite nekaj prijaznega. Naredite nekaj, kar bo pomagalo drugim. V zameno ne pričakujte prav ničesar. Na ta način se boste takoj počutili bolje, saj ne boste osredotočeni le na sebe.

Privoščite si prigrizek. Kadar ste pod stresom, pogosto pozabite jesti in na sploh poskrbeti zase. Zato premislite, kdaj ste nazadnje jedli. Če je od tega minilo že kar nekaj časa, si privoščite nekaj hranljivega.

Bodite pozorni na dihanje. Globoko dihanje bo v hipu zmanjšalo stres in povečalo količino kisika v krvi, vi pa se boste takoj počutili bolje. Dihajte takole: globoko vdihnite skozi nos, zadržite dih, nato pa globoko izdihnite skozi usta.

Dokončajte, kar ste začeli. Če potrebujete nekaj novega zagona, potem zaključite eno izmed stvari, ki jih še morate opraviti. Ko boste imeli to uspešno za sabo, boste takoj začutili več energije ter novo zadovoljstvo. Tako se boste lažje spoprijeli z novimi obveznostmi.

Članki iz iste kategorije:

Share