07
Avg
2023

Wellness za sproščanje telesa in duha

Si že dlje časa želite popolne sprostitve in krajšega ali nekoliko daljšega pobega od vsakodnevnega stresa in skrbi? V tem primeru vam lahko izjemno dobro koristi wellness.

Lahko rečemo, da je wellness svet popolne sprostitve. Je kot nalašč namenjen za razvajanje telesa in duha. Je kraj, kjer lahko povsem umirite svojega nemirnega duha, obenem pa se še dobro spočijete in se napolnite z novo, svežo energijo.

Bogat nabor edinstvenih tretmajev v wellnessu

Verjetno večina med vami ob besedi wellness najprej pomisli na masaže. V resnici vam takšen kraj oziroma prostor za razvajanje prinaša še veliko več. V njem namreč lahko najdete bogat nabor edinstvenih wellness tretmajev. Na voljo so torej masaže, nega telesa in obraza. Vse skupaj pa lahko dopolnite še s posebnimi hišnimi wellness rituali.

Wellness masaža
Odklopite se in se prepustite popolnemu razvajanju. Masaža za popoln wellness užitek.

Hišni rituali so nastali pod okriljem vrhunskih wellness terapevtov. Pri kreiranju pa so se osredotočali tudi na posebnosti lokalnega okolja.

Kaj je pivovski wellness?

Prav posebna vrsta razvajanja pa se imenuje pivovski wellness. Nanj pa lahko zgolj naletite v najbolj priljubljenih termah pri nas. Povezan pa je, kot ste že sami lahko ugotovili, s pivom.

Vemo, da uživanje piva, seveda v zmernih količinah, lahko na nas oziroma na naše telo deluje ugodno. Vsebuje namreč vitamine skupine B, magnezij, železo, cink in kalij. Na telo ima diuretični učinek. Preprečuje namreč nastajanje ledvičnih kamnov. Hmelj v tekočini pa skrbi za pomirjanje in sproščanje.

Ste vedeli, da je kozarec rahlo toplega piva lahko tudi kot odlično uspavalo? V termah so za vas razvili posebno zgodbo o pivu. Takšno, ki lahko odlično nahrani in razvaja vašo kožo, jo dobro napolni z vitamini in ohranja vrhunsko vitalnost.

Priljubljeni izdelki pri wellness tretmajih

Pivovski wellness tretma je res nekaj posebnega, zato se vam ga splača še toliko bolj izkusiti. Pri takšnem tretmaju pa so v ospredju nekateri izdelki, kot so žito, islandski lišaji, ameriški slamnik, različna olja.

Ajurveda
Razlićna olja se uporablja tudi pri ajurvedi

Žito predstavlja osnovo kakovostnega piva in je bogato z vitaminom E, ki skrbi za obnovo in zaščito naše kože. Islandski lišaji dobro skrbijo za varovanje pred draženjem in vnetji. Ameriški slamnik je izvleček, ki odlično poskrbi za obnovo povrhnjice. Storži hmelja pa imajo antiseptični učinek, kar je seveda izjemno dobrodošlo za vitalnost kože.

Olja visoke kakovosti pa predstavljajo naraven vir omega 3, 6 in 9 maščobnih kislin. Te zelo ugodno vplivajo na vitalnost, prav tako na samo strukturo kože. Obenem pa so izvrsten vir nenasičenih maščob, vitaminov, lecitina in rastlinskih hormonov.

Kako učinkovito preoblikovati svoje telo?

Preoblikovanje telesa je v današnjem času želja marsikoga. Vse pomembneje je tudi to, kako smo videti, čeprav je v prvi vrsti pomembno predvsem naše zdravje in notranje počutje.

YouTube video
10 nasvetov za preoblikovanje telesa

Svoje telo seveda lahko preoblikujete na različne možne načine. Ena od možnosti je ta, da raziščete, katere vaje so primerne za to, in te izvajate kar doma. Obstajajo pa tudi rešitve, ki vam jih ponujajo v kozmetičnih salonih in v različnih wellness centrih.

Preoblikovanje telesa pod lastnim okriljem

Če boste za preoblikovanje telesa želeli poskrbeti popolnoma sami, boste morali biti v prvi vrsti izjemno dosledni. Držati se boste morali vsega, kar ste si zadali. Seveda se boste pred izvajanjem dobro pozanimali, na kakšen način je telo najprimerneje preoblikovati.

Pri preoblikovanju telesa imata med drugim zelo pomembno vlogo prehranjevanje in gibanje. S primerno izbrano hrano lahko izgubite kar nekaj odvečnih kilogramov. S primerno aktivnostjo pa lahko svoje telo lepo oblikujete, in to v precej kratkem času. Ob tem pa ne smemo pozabiti, da na preoblikovanje telesa lahko izjemno vpliva tudi količina spanca.

Telesno preoblikovanje s pomočjo posebnih masaž

Da bo telesno preoblikovanje uspešnejše, pa je najbolje, da se povežete s kakšnim strokovnjakom. To je lahko oseba, ki je zaposlena v kakšnem kozmetičnem salonu ali pa v wellness centru. V tem primeru bo postopek še bolje nadzorovan in ravno zato je še toliko večja verjetnost, da vam res uspe.

Svoje telo lahko med drugim preoblikujete tudi s pomočjo nekaterih masaž, ki vam jih bodo predstavili zaposleni v wellnessu ali v kozmetičnem salonu. Seveda se vaše telo ne bo preoblikovalo zgolj po eni masaži, temveč se boste morali odločiti za paket več masaž, ki bodo morale potekati ob točno določenih terminih. Ko boste dosegli želeno preoblikovanost svojega telesa, pa bo seveda na vrsti vzdrževanje. Zanj boste morali v veliki meri dobro poskrbeti tudi sami.

Članki iz iste kategorije:

Share